Clicky

Acceptatie van Homoseksualiteit

Acceptatie van Homoseksualiteit

 
U bent hier: Liefde >> Acceptatie van Homoseksualiteit

Dit is "Acceptatie van Homoseksualiteit", het vijfde van zes hoofdpunten in een betoog over het homohuwelijk. Het volledige betoog vind je hier.

Acceptatie van Homoseksualiteit - Punt Vijf
De wet zou gedrag dat voordelig is moeten bevorderen en gedrag dat destructief is moeten verbieden (of tenminste niet ondersteunen).

Activisten die v��r het homohuwelijk zijn willen het huwelijk herdefini�ren als iets dat niets meer is dan een persoonlijke relatie tussen twee liefdevolle, toegewijde partijen. Zij vonden het niet eerlijk dat heteroseksuele relaties erkend werden terwijl hun relaties niet erkend werden. Dit is een misverstand over de vraag waarom de overheid�berhaupt bij het huwelijk betrokken is.

Het natuurlijke huwelijk werd niet door de overheid ondersteund omdat twee mensen "van elkaar houden". Nee, dit gebeurde omdat de vereniging tussen een man en een vrouw voordelig is voor het openbare leven, en wel op de talrijke manieren die we al besproken hebben (kinderen, gezondheid, een afname in sociale kosten, etcetera). Bovendien kan men zich afvragen waarom de voorstanders van het homohuwelijk de overheid hierin betrokken willen zien, als het immers gaat om een persoonlijke aangelegenheid, zoals zij zelf zo graag beweren? Zij hebben de regering helemaal niet nodig om te doen wat ze willen. Zoals ik al eerder zei, kunnen mensen met homoseksuele verlangens best trouw aan elkaar zweren zonder dat de overheid dit goedkeurt.

Acceptatie van Homoseksualiteit - De Hoofdreden
Homoseksuelen geven zelf toe dat hun belangrijkste reden om de regering in deze kwestie te betrekken is dat zij op deze manier de acceptatie van homoseksualiteit aan het grote publiek kunnen opdringen. Ik verontschuldig me voor de herhaling van dit argument, maar ik kan hier niet genoeg nadruk op leggen. Zij willen de wet veranderen omdat zij weten dat zij op deze manier de culturele houding ten opzichte van hun gedrag kunnen veranderen. Met andere woorden, een goedkeuring door de regering leidt tot een sociale goedkeuring. De goedkeuring door de wet leidt tot een goedkeuring van homoseksualiteit. Omdat een groot aantal activisten homoseksueel gedrag als hun identiteit beschouwt, staat een goedkeuring van homoseksualiteit gelijk aan een goedkeuring van hen zelf als mensen. En daar gaat dit alles om. Het gaat helemaal niet om het huwelijk zelf, maar om de bekrachtiging die het huwelijk hen zal geven.

Acceptatie van Homoseksualiteit - Wettelijk?
Maar de regering is er eigenlijk helemaal niet om de verlangens van de burgers te bekrachtigen, als een dergelijke bekrachtiging anderen of de samenleving schaadt. Integendeel - het belangrijkste doel van de regering is juist om de burgers tegen schadelijke zaken te beschermen.

Daarom bevorderen goede wetten gedrag dat voordelig is voor het algemeen goed en beperken zij gedrag dat destructief is voor het algemeen goed. James Madison, een van de grondleggers van de Amerikaanse grondwet, verwoordde dit heel mooi. Hij schreef: "Als mensen engelen waren, dan zou er geen regering nodig zijn." En omdat wij geen engelen zijn, bestaat de rol van de regering uit het ontmoedigen van schadelijke zaken en het bevorderen van goede zaken. Geen enkele samenleving kan lang standhouden als de regering die plicht omkeert.

Lees Verder!

Met dank aan Correct, not Politically Correct, oftewel Correct, niet Politiek Correct, door Frank Turek. Bezoek voor meer informatie (in het Engels) www.impactapologetics.com.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

Argumenten voor het Homohuwelijk
Homoseksualiteit en Gezondheid
Tegen het Homohuwelijk
Acceptatie van Homoseksualiteit
Het Debat over het Homohuwelijk
Landen met het Homohuwelijk
Het Homohuwelijk in de Wet
Bevorderen van het Natuurlijke Huwelijk
Gelegaliseerd Homohuwelijk
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Acceptatie van Homoseksualiteit to My Google!
Add Acceptatie van Homoseksualiteit to My Yahoo!
XML Feed: Acceptatie van Homoseksualiteit


Liefde Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2018 AllAboutLove.org, Alle Rechten Voorbehouden.