Clicky

Het Homohuwelijk in de Wet

Het Homohuwelijk in de Wet

 - Het Derde Punt
U bent hier: Liefde >> Het Homohuwelijk in de Wet

Dit is "Het Homohuwelijk in de Wet", het derde van zes hoofdpunten in een betoog over het homohuwelijk. Het volledige betoog vind je hier.

Het Homohuwelijk in de Wet - Het Derde Punt
De wet is een goed leermeester, en het bemoedigt of ontmoedigt bepaald gedrag.

Het is begrijpelijk dat homoseksuelen er naar streven dat hun relaties een gelijke sociale status hebben als die van heteroseksuelen, en zij zien de wet als hun wapen om de acceptatie ervan aan het grote publiek op te dringen. In de V.S. gelooft homoseksueel activist Michelangelo Signorile bijvoorbeeld dat het homohuwelijk "een kans is om de definitie van het gezin in de Amerikaanse cultuur te transformeren. Het is het laatste stuk gereedschap waarmee alle sodomie-wetten kunnen worden ontmanteld, waarmee onderwijs op het gebied van homoseksualiteit en AIDS in de openbare scholen kan worden ge�ntroduceerd, en waarmee -kort gezegd- een zee van veranderingen kan worden ingevoerd wat betreft hoe de samenleving ons beschouwt en behandelt.�37

Andrew Sullivan is het daar mee eens. Hij schrijft: �Als er helemaal niets anders zou worden gedaan dan het legaliseren van het homohuwelijk, dan zou 90 procent van het noodzakelijke politieke werk om gelijkheid voor homo's en lesbiennes te bereiken al uitgevoerd zijn. Dat is uiteindelijk de enige reformatie die van belang is.�38

Het Homohuwelijk in de Wet - Burgerlijke Acceptatie
Nu we bij de werkelijke reden zijn aangekomen waarom homoseksuele activisten zo hard strijden (of, in sommige landen: hebben gestreden) voor een wettelijk homohuwelijk. Hun onophoudelijke pressie voor het homohuwelijk heeft niets te maken met burgerrechten - het gaat om burgerlijke acceptatie. Een door de overheid ondersteund homohuwelijk is de �ne wet die homoseksueel gedrag op alle andere vlakken zal normaliseren.

Sullivan en Signorile hebben volledig gelijk. Zij herkennen de macht die de wet heeft om gedrag en houdingen op de lange termijn te veranderen. De wet is een goed leermeester - veel mensen denken dat de dingen die legaal zijn ook moreel juist zijn en dus geaccepteerd zouden moeten worden. We hoeven maar naar twee onderwerpen te kijken die in het verleden veel tweedracht hebben gezaaid - slavernij en abortus - om te zien hoeveel macht de wet heeft op het gebied van het veranderen van houdingen en gedrag.

Het Homohuwelijk in de Wet - Voorbeelden
Aan het begin van de Burgeroorlog waren de Verenigde Staten verdeeld over slavernij, maar tegenwoordig gelooft bijna iedereen dat slavernij verkeerd is. Wat is er veranderd? We zijn zeker niet religieuzer of vromer geworden. Nee, het enige wat veranderd is, is de wet. Het Dertiende Amendement van de Amerikaanse Grondwet heeft bijgedragen aan het besef van nieuwe generaties dat slavernij verkeerd is.

Helaas kan een wetswijziging ook hele generaties de verkeerde kant opsturen. Toen het Amerikaanse Hooggerechtshof in 1973 uitspraak deed in de Roe vs. Wade zaak, dachten de meeste Amerikanen dat abortus verkeerd was. Het bewijs hiervoor was te vinden in de wetten van elk van de vijftig staten, waarin dit verboden of beperkt werd. Maar tegenwoordig is het land over deze zaak verdeeld. Wat is er gebeurd? De wet is veranderd. In een situatie die juist het omgekeerde is van de situatie van de slavernij, zien we dat nu wat ooit als immoreel (en dus illegaal) werd gezien, ineens een recht werd dat door de federale overheid was geschapen. Legalisatie leidde tot een grotere sociale acceptatie van abortus en het gevolg was een landelijke zestienvoudige toename van het aantal abortussen. We zullen een soortgelijke trend waarschijnlijk zien optreden in de sociale acceptatie van homoseksueel gedrag in landen waar het homohuwelijk is gelegaliseerd.

Een derde voorbeeld van de invloed van de wet is echtscheiding. Homoseksuele activisten hebben gelijk wanneer zij beweren dat heteroseksuelen het huwelijk middels echtscheidingen hebben gedegradeerd. Gezien de negatieve gevolgen van echtscheidingen op kinderen en de samenleving, denk ik zelf dat echtscheidingswetten strenger zouden moeten zijn. Een echtscheiding zou absoluut een laatste toevlucht moeten zijn.

Maar het feit dat heteroseksuelen het huwelijk met echtscheidingen hebben onteerd is geen goed argument v��r het homohuwelijk. Sterker nog, de recente geschiedenis van wet en echtscheiding vormt feitelijk een argument t�gen het homohuwelijk. De enorme sociale problemen waar wij mee te maken hebben sinds de liberalisering van de echtscheidingswetten zouden ons moeten helpen realiseren hoe belangrijk de wet is voor de gezondheid van het gezin en het land. Wanneer wetten ingevoerd worden die het gezin verzwakken, dan wordt de natie ziek. Dit zou er toe moeten leiden dat we het huwelijk gaan beschermen en niet nog verder verzwakken. Als een pati�nt een ziekte heeft, dan is het niet een goed voorschrift als we hem er nog een ziekte bij geven. Hoe het homohuwelijk het natuurlijke huwelijk schaadt? Dat zullen we onder punt 4 behandelen.

Lees Verder!

Met dank aan Correct, not Politically Correct, oftewel Correct, niet Politiek Correct, door Frank Turek. Bezoek voor meer informatie (in het Engels) www.impactapologetics.com.

37 Michelangelo Signorile, �I Do, I Do, I Do, I Do, I Do,� OUT Magazine, Mei 1996, p. 30.

38 Andrew Sullivan, Virtually Normal, (USA, Vintage Books, 1996), p. 185.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

Argumenten voor het Homohuwelijk
Bevorderen van het Natuurlijke Huwelijk
Gelegaliseerd Homohuwelijk
De Conclusie over het Homohuwelijk
Landen met het Homohuwelijk
Homoseksueel Gedrag
Het Debat over het Homohuwelijk
Tegen het Homohuwelijk
Nadelen van het Homohuwelijk
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Het Homohuwelijk in de Wet to My Google!
Add Het Homohuwelijk in de Wet to My Yahoo!
XML Feed: Het Homohuwelijk in de Wet


Liefde Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2018 AllAboutLove.org, Alle Rechten Voorbehouden.