Clicky

Homoseksualiteit en Gezondheid

Homoseksualiteit en Gezondheid

 
U bent hier: Liefde >> Homoseksualiteit en Gezondheid

Dit is "Homoseksualiteit en Gezondheid," de tweede helft van het derde van zes hoofdpunten in een betoog over het homohuwelijk. Het volledige betoog vind je hier.

Homoseksualiteit en Gezondheid
De kern van dit verhaal is dat homoseksueel gedrag ongezond is. Het is niet zo dat elk seksueel gedrag net zo gezond is als elk ander seksueel gedrag. Enkele seksuele gedragingen kunnen negatieve gevolgen voor de hele gemeenschap hebben. Onschuldige mensen kunnen (en zullen) hierdoor schade oplopen.

Vanwege de verwoestende gevolgen van mannelijke homoseksualiteit voor de gezondheid, spitst het merendeel van het onderzoek naar homoseksuele gezondheidsproblemen zich toe op homoseksuele mannen. Maar, ook het onderzoek dat is uitgevoerd op het gebied van lesbiennes geeft ons geen goed nieuws. Lesbiennes hebben met meer gezondheidsproblemen te maken dan heteroseksuele vrouwen. Zelfs de Gay and Lesbian Medical Association (het Amerikaanse medisch genootschap van homo's en lesbiennes) geeft de volgende zaken toe:

Homoseksualiteit en Gezondheid - Gezondheid van Lesbiennes

  • Lesbiennes hebben de hoogste concentratie van risicofactoren voor borstkanker onder alle vrouwelijke populaties in de wereld.
  • Zij lopen een hoger risico op baarmoederhalskanker.
  • Zij lopen een grotere kans om aan overgewicht te lijden.
  • Zij gebruiken meer tabak, alcohol en drugs.24
Een studie onder meer dan 1.400 lesbiennes liet het volgende zien:
  • Lesbiennes hebben te maken met meer gevallen van bacteri�le vaginose en hepatitis C.
  • Zij hebben meer dan tweemaal het aantal mannelijke partners dan heteroseksuele vrouwen (slechts 7 procent van de vrouwen die zichzelf lesbienne noemen hebben nooit seks met mannen).
  • Zij hebben een kans die 4.5 maal zo hoog is om in hun leven vijftig of meer mannelijke seksuele partners te hebben.
  • Zij lopen drie tot vier keer zo veel risico om seks te hebben met mannen met een verhoogd risico wat betreft HIV-homoseksualiteit, biseksualiteit en intraveneus drugsgebruik.
  • Zij hebben zes keer zo veel kans om intraveneus drugs te gebruiken.25
Ook andere studies bevestigen de gezondheidsproblemen waar lesbiennes mee te maken hebben.26

Veel homoseksuele activisten worden boos wanneer deze feiten over gezondheid worden aangehaald. Maar waarom zou iemand boos willen worden over feiten? Zoals Augustinus zei: we houden van de waarheid wanneer we eerdoor verlicht worden, maar we haten de waarheid wanneer deze ons veroordeelt. Maar andere homoseksuele activisten erkennen de negatieve gezondheidsproblemen en gebruiken deze als een reden om hun betoog mee te ondersteunen. Dit "conservatieve" betoog voor het homohuwelijk suggereert dat homoseksuele monogamie, die bemoedigd wordt door een door de overheid ondersteund homohuwelijk, deze gezondheidsproblemen zou verlichten. Andrew Sullivan schrijft: �Een wet die het homohuwelijk erkent zou slechts een gezonde sociale trend bekrachtigen. In de nasleep van AIDS zou dit ook aangemerkt kunnen worden als een oprechte maatregel voor de openbare gezondheid."27

Helaas is het niet waarschijnlijk dat gezondheidsproblemen en levensduur significant zullen verbeteren in zogenaamde "toegewijde" homoseksuele relaties. Waarom niet?

Homoseksualiteit en Gezondheid - Redenen voor Homoseksuele Gezondheidsproblemen
Er bestaan tenminste vier redenen. Op de eerste plaats is monogamie niet de kern van het probleem - homoseksueel gedrag is. Homoseksuele handelingen zijn inherent ongezond, niet alleen homoseksuele handelingen met meerdere partners. Dit geldt vooral voor mannelijke homoseksualiteit. Zijn er werkelijk mensen die echt geloven dat het natuurlijk en gezond is om de penis in het rectum te steken - het orgaan waarvan de enige functie is om vergif uit ons lichaam uit te stoten? Het rectum is een eenrichtingsweg. Het is een riool. Het is zo ontworpen. Dat feit wordt niet veranderd door misbruik van dat orgaan als een "liefdesdaad" te beschrijven.

De standaard homoseksuele reactie hierop is: "Het is natuurlijk voor mij omdat ik er naar verlang om dit te doen." Dan bedoel ik niet "natuurlijk" in de zin van verlangen, maar "natuurlijk" in de zin van ontwerp. Menselijke wezens hebben allerlei "natuurlijke" verlangens om dingen te doen die lichamelijk destructief zijn (zoals roken, dronken raken, geweld, enzovoorts) en deze dingen geven mensen vaak een goed gevoel. Maar we keuren dat soort gedrag niet goed omdat het zo "natuurlijk" is. Het menselijk lichaam is niet ontworpen voor anaal geslachtsverkeer. Een dergelijke handeling schendt het natuurlijke ontwerp. Het verlangen om dit te doen verandert het feit niet dat het onnatuurlijk en lichamelijk destructief is.

Ten tweede bedrijven homoseksuele stellen meer anale geslachtsgemeenschap en meer anale-orale sex dan mensen zonder een vaste partner. Zij laten "veilige seks" ook sneller achterwege omdat zij "verliefd" zijn.28 Met andere woorden, homoseksuele stellen hebben vaker riskant seksueel contact dan hun vrijgezelle tegenhangers. Terwijl getrouwde mannen hun gezondheid en hun leven dus verbeteren door trouw te zijn aan hun echtgenotes, bestaat er dus geen vergelijkbaar voordeel voor een homoseksueel stel.

Ten derde is het zo, als AIDS de losbandigheid onder homoseksuelen niet kan doorbreken, dat een door de regering ondersteund homohuwelijk dit waarschijnlijk ook niet zal doen. Nu AIDS onder heteroseksuelen aan het afnemen is, is het onder homoseksuele mannen aan het toenemen.29

En tenslotte: zelfs als monogamiteit de gezondheidsproblemen zou kunnen verlichten, blijkt monogamiteit onder homoseksuelen toch de uitzondering te zijn, en niet de regel. Het gemiddelde aantal seksuele partners in het leven van een heteroseksueel is vier, maar voor homoseksuelen is dat aantal vijftig. Het uitgebreide Sex in America onderzoek, gepubliceerd door de Universiteit van Chicago, ontdekte dat 83 procent van heteroseksuelen monogaam is, maar dat slechts 2 procent van homoseksuelen monogaam is.30 Een ander onderzoek toonde gematigder resultaten, maar ontdekte nog steeds dat in 62 procent van homoseksuele stellen andere partners betrokken waren. Dat zette onderzoekers aan om het volgende te schrijven in het Journal of Family Psychology: �De praktijk van seksuele niet-monogamie onder homoseksuele stellen is een van de variabelen die het onderscheid maken tussen een homoseksueel en een heteroseksueel stel.�31

Waarom is monogamie zo veel gewoner tussen mannen en vrouwen? Zou het kunnen zijn dat mannen en vrouwen voor elkaar ontworpen zijn en elkaar daarom goed aanvullen? Denk er eens over na. Een van de aspecten van dit debat die bijna nooit genoemd worden is hoe mannen en vrouwen elkaar complementeren. De geslachten balanceren elkaar en houden elkaar in bedwang, door te bieden wat in de ander ontbreekt.

Maar in relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht leidt het verenigen van twee identieke naturen hen tot extremen in plaats van balans. Lesbiennes neigen er toe om elkaar aan te zetten tot emotionele extremen, zoals gezien kan worden in de krachtige eisen die zij aan elkaar stellen. Maar homoseksuele mannen ervaren de grootste schadelijke gevolgen van deze onbalans. In plaats van een balancering van de seksuele aandrang van de man door de emotionele behoeften van de vrouw, bekrachtigen en versterken mannelijke homoseksuelen elkaars seksuele aandrang. Daarom wordt hun gedrag vaak compulsief tot het punt van explosieve losbandigheid - tussen 21 en 43 procent van homoseksuele mannen hebben meerdere honderden sekspartners!32

Aan het eind van de jaren '70 ontdekten A.P. Bell and M.S. Weinberg, in hun klassieke studie over mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit dat 43 procent van alle blanke mannelijke homoseksuelen seks had met 500 of meer partners, terwijl 28 procent zelfs 1.000 of meer sekspartners had. Aan het eind van de jaren '90 ontdekte een studie van de seksuele profielen van 2.583 oudere homoseksuelen, gepubliceerd in het Journal of Sex Research dat slechts 2.7 procent beweerde seks te hebben gehad met slechts ��n partner. Het meest gegeven antwoord, door 21.6 procent van de deelnemers aan de studie, was een aantal sekspartners tussen 101 en 500.33

Het is tragisch dat enkele van deze sekspartners kinderen zijn. Hoewel mannelijke homoseksuelen slechts 2-3 procent van de mannelijke bevolking uitmaken, plegen zij toch ongeveer een derde van alle gevallen van kindermolestatie. Dat wil zeggen dat ongeveer een derde van alle gevallen van pedofilie homoseksueel van aard zijn - man en jongen.34

Wanneer het verband wordt gelegd tussen homoseksualiteit en pedofilie, dan willen homoseksuele activisten dit verband snel ontkennen. Maar deze ontkenning is puur voor publiciteitsredenen. In homoseksuele en academische publicaties en bij "gay pride" optochten in de Verenigde Staten blijkt de beweging voor homoseksuele rechten bijvoorbeeld samen te werken met de North American Man-Boy Love Association (NAMBLA). Homoseksuele publicaties laten zich positief uit over pedofilie en zowel homoseksuele activisten en NAMBLA willen de leeftijdsgrens voor seksuele activiteit verlagen. Zij hebben ook connecties met mensen in de hogere regionen. Ruth Bader Ginsburg, lid van het Federale Hooggerechtshof in de V.S., stelde toen zij een advocaat was voor de ACLU (een Amerikaanse mensenrechtenbeweging) ooit voor dat deze wettelijke leeftijd verlaagd zou moeten worden tot twaalf jaar! De huidige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, trok in 2001 samen met een leider van de "man-jongen liefde" beweging door de straten van San Fransisco in een "gay pride parade".35 (En natuurlijk werd daar in de media met geen woord over gesproken.)

Hoewel homoseksuele activisten het verband met pedofilie proberen te ontkennen, zullen de meesten toegeven dat homoseksuelen eerder extreem losbandig zijn. Zoals we hebben gezien is het terugdringen van die losbandigheid een centraal onderdeel van Andrew Sullivans argument voor het homohuwelijk. Maar ondanks Sullivans bewering dat het homohuwelijk de homoseksuele monogamie zou bevorderen, gelooft hij zelf niet eens dat homoseksuele monogamie mogelijk is. In plaats daarvan beweert hij dat homoseksuelen meerdere partners "nodig hebben"! Volgens Sullivan (en bijna elke enqu�te) is monogamie niet "flexibel" genoeg voor homoseksuelen. Hij noemt monogamie een "verstikkend model van heteroseksuele normaliteit" en hij vindt dat homoseksuelen een groter "begrip voor de behoefte aan buitenechtelijke uitlaatkleppen" hebben.

Maar dat is nog niet het ergste. Het is ongelooflijk, maar Sullivan gelooft echt dat heteroseksuelen kunnen leren van de losbandigheid van homoseksuelen. Hij schrijft: "er is iets in de noodzakelijke eerlijkheid, de flexibiliteit en de gelijkheid in een homoseksuele relatie dat vele heteroseksuele banden ongetwijfeld zou kunnen versterken en voorlichten."36 Met andere woorden, Sullivan denkt dat heteroseksuelen meer als homoseksuelen moeten worden, in plaats van andersom. Zoals we later zullen zien is dit waar homoseksuele activisten werkelijk naar streven - zij willen het homohuwelijk niet omdat zij dan net als de meeste heteroseksuelen een monogaam leven kunnen leiden - zij willen de standaard van normaliteit naar het niveau van hun eigen gedrag neerhalen. Alleen dan zullen zij het gevoel hebben normaal te zijn.

Laat mij er ondertussen op wijzen hoe absurd de bewering van Sullivan is dat de "flexibiliteit" om er "buitenechtelijke uitlaatkleppen" op na te houden elke huwelijksband zou kunnen "versterken", met name de band tussen een man en vrouw. Het kan niet betwijfeld worden dat het nastreven van "buitenechtelijke uitlaatkleppen" het laatste is wat een gezin of een natie nodig heeft.

Sullivans standpunt over deze "buitenechtelijke uitlaatkleppen" is niet verrassend. Het is een representatie van een krachtige vorm van het narcisme waar de homoseksuele beweging en sommige homoseksuele relaties van doordrongen zijn. In Sullivan's perspectief gaan alle homoseksuele relaties over zelfbevrediging - ze gaan over hem en zijn verlangens. Maar een werkelijk liefdevolle relatie draait niet om de narcistische verlangens van de individuen in deze relatie. Liefde streeft per definitie naar het ultieme goed van de geliefde door "alle anderen op te geven". Het verbindt de minnaar met de beminde, niet met een nachtclub vol anonieme partners. En je moet weten dat Sullivan ��n van de meest conservatieve voorstanders van het homohuwelijk is die je kunt vinden. Als Sullivan voorstander is van "buitenechtelijke uitlaatkleppen", dan kun jij je voorstellen wat radicaler voorstanders willen - de volledige vernietiging van monogamie en het natuurlijke huwelijk (citaat hierbeneden). Feitelijk bevindt de "conservatieve" Sullivan zich hier niet eens zo ver van verwijderd. Door toe te geven dat homoseksuelen meerdere partners "nodig hebben", geeft hij toe dat hij het huwelijk in iets onherkenbaars wil veranderen. En omdat zijn nieuwe definitie niet om liefde kan draaien, of monogamie, of kinderen, waar gaat het dan eigenlijk om?

Het mag duidelijk zijn dat het niet zal lijken op het natuurlijke huwelijk. Een verbintenis tussen identieke personen, vooral onder mannen, voedt een onverzadigbare wellust die tot een explosieve losbandigheid leidt. Maar de natuurlijke balans die optreedt in een natuurlijk huwelijk is bevorderlijk voor liefde, monogamie en kinderen. Iedereen in een natuurlijk huwelijk weet dat een sterk huwelijk eist dat je je eigen gemakken en verlangens regelmatig opgeeft voor het goed van je echtgeno(o)t(e) en kinderen. En liefdevolle offers leiden tot groei, volwassenheid en tevredenheid.

Dit is de tegenpool van de gemiddelde homoseksuele relatie waarin je het vertrouwen, de gezondheid en het welzijn van je gezin opgeeft, zodat jij jezelf kan verwennen met de lusten van een "buitenechtelijke uitlaatklep". Omdat dit het soort relatie is dat homoseksuelen als Sullivan willen verheffen tot "huwelijk", moeten zij het eigenlijk iets anders noemen. De homoseksuele relatie die zij in gedachten hebben lijkt meer op prostitutie dan op een natuurlijk huwelijk. Maar zelfs als homoseksuelen hun "buitenechtelijke uitlaatkleppen" zouden opgeven, en zelfs als het homohuwelijk inderdaad zou kunnen bijdragen aan een afname van de gezondheidsproblemen van homoseksuelen, zelfs dan zijn die onwaarschijnlijkheden geen rechtvaardiging voor de ophemeling van het homohuwelijk tot het equivalent van het natuurlijke huwelijk. De unieke vermogens om kinderen voort te brengen en op te voeden zouden altijd voldoende redenen moeten zijn om het natuurlijke huwelijk te behouden als de enige wettelijke en sociaal aangemoedigde seksuele relatie in onze samenleving.

En de wetten dan? Lees Hier Meer

Met dank aan Correct, not Politically Correct, oftewel Correct, niet Politiek Correct, door Frank Turek. Bezoek voor meer informatie (in het Engels) www.impactapologetics.com.

24 Gay and Lesbian Medical Association, �Ten Things Lesbians Should Discuss With Their Health Care Provider,� http://www.glma.org/index.cfm?fuseaction=Page.viewPage&pageID=691.
25 Katherine Fethers, et al., �Sexually transmitted infections and risk behaviors in women who have sex with women,� Sexually Transmitted Infections 76:345-349 (2000).
26 Voor een samenvatting van gezondheidsproblemen onder lesbiennes, zie John R. Diggs, Jr. M.D, �The Health Risks of Gay Sex,� Corporate Resource Council, 2002, pagina's 5-6. http://www.corporateresourcecouncil.org/white_papers/Health_Risks.pdf.
27 Idem, Sullivan.
28 David Dunlap, �In Age of AIDS, Love and Hope Can Lead to Risk,� New York Times, 27 Juli, 1996.
29 Mike Stobbe, �CDC understated number of new HIV infections in US,� Reuters, 2 Augustus, 2008. http://news.yahoo.com/s/ap/20080802/ap_on_he_me/med_hiv_infections.
30 Jeffrey Satinover, M.D., Homosexuality and the Politics of Truth (Grand Rapids, MI: Baker Books, 1996), 54. De data waaruit Dr. Satinover deze aantallen haalt, is het Sex in America onderzoek dat in 1994 door onderzoekers van de Universiteit van Chicago werd gepubliceerd.
31 Geciteerd in Warren Throckmorton, Ph.D., �Chris Matthews� Hard Sell: Pay attention to the common Assumptions about Gay Marriage,� online hier te vinden: http://www.pfm.org/AM/Template.cfm?Section=Home&TEMPLATE=/CM/ContentDisplay.cfm&CONTENTID=13210.
32 Zie Van de Ven, Paul,; Pamela Rodden, June Crawford, en Susan Kippax (1997). �A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men.� J. of Sex Research Vol. 34, No. 4, 1997. Voor een biografie en samenvatting van de studies, zie Timothy J. Dailey, Ph. D., �The Negative Health Effects of Homosexuality,� Insight, Issue No. 232. Online hier te vinden:http://www.frc.org/get.cfm?i=IS01B1.
33 Idem.
34 Een andere studie vond een aantal van 36 procent. Zie Kurt Freund, et al., �Pedophilia and Heterosexuality vs. Homosexuality,� Journal of Sex and Marital Therapy 10 (1984): 197. Een andere studie concludeerde dat dit aantal 25 procent bedroeg. Zie Ray Blanchard, et al., �Fraternal Birth Order and Sexual Orientation in Pedophiles,� Archives of Sexual Behavior 29 (2000): 464. Wat het exacte percentage ook mag zijn, er bestaat algemene overeenstemming over het feit dat het seksuele misbruik van jongens onderschat wordt. Voor verdere studies en data die betrekking hebben op dit onderwerp, zieTimothy J. Dailey, Ph. D., �Homosexuality and Child Sexual Abuse�, Insight, Issue No. 247. Online hier beschikbaar: http://www.frc.org/get.cfm?i=IS02E3#edn22.
35 Zie Brent Bozell, �Democrats on Sex and Children,� TownHall.com, 11 Oktober, 2006, online hier beschikbaar: http://www.townhall.com/columnists/BrentBozellIII/2006/10/11/
democrats_on_sex_and_children. Voor meer informatie over het verband tussen homoseksualiteit en pedofilie, zie: The Problem of Pedophilia, National Association for Research & Therapy of Homosexuality, 21 September, 2004, online hier te vinden http://www.narth.com/docs/pedophNEW.html.
36 Andrew Sullivan, Virtually Normal, (USA: Vintage Books, 1996), pagina's 202-203.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

Acceptatie van Homoseksualiteit
De Conclusie over het Homohuwelijk
Het Debat over het Homohuwelijk
Gelegaliseerd Homohuwelijk
Homoseksueel Gedrag
Argumenten voor het Homohuwelijk
Het Natuurlijke Huwelijk
Het Homohuwelijk in de Wet
Homoseksualiteit en Gezondheid
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Homoseksualiteit en Gezondheid to My Google!
Add Homoseksualiteit en Gezondheid to My Yahoo!
XML Feed: Homoseksualiteit en Gezondheid


Liefde Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2018 AllAboutLove.org, Alle Rechten Voorbehouden.